Jiujitsu för alla

Alla kan träna jiujitsu. När du tränar jiujitsu enligt Durewallsystemet lär du dig ett bra självförsvar som du kan ha nytta av oavsett vem du är.

Stilens fokus är att nå målet med minsta möjliga muskelkraft samt att smärta inte skall behövas för att tekniken skall fungera. Detta gör att maximal effekt och minimal våldsanvändning går hand i hand. Stilen är ett utmärkt redskap inte bara för den som vill kunna freda sig i vardagen utan också för den som möter svåra situationer i sitt yrkesliv.

Att träna jiujitsu kräver inte några speciella förutsättningar av dig som medlem. Alla kan träna, kille som tjej, ung som gammal och stor som liten. Vår träning är utformad på ett sätt som gör att den passar de flesta. Du behöver inte vara vältränad för att börja hos oss. Hos oss tränar alla tillsammans. Vi gläds åt att vi är olika och drar nytta av det i vår träning. Det förekommer ingen tävlingsverksamhet inom Svenska Jiujitsuförbundet.

Jiujitsu handlar mycket om att föra kroppen på ett stabilt och effektivt sätt. Det är därför en fin motionsform som utvecklar hälsan och leder till ett ökat välmående. Att vi inte använder smärta och våld i vår jiujitsu leder också till att vi avsevärt minskar risken att skada oss själva när vi tränar.